Este important ca un cuplu sa afle ce simbolizeaza clopotele de nunta, intrucat acest lucru ii va ajuta pe viitorii miri sa decida daca doresc sa le includa in ceremonia de nunta si in receptie. In zonele rurale, clopotele bisericii se aud cum suna tare si clar. Aceasta a fost o modalitate de a raspandi vestea unui eveniment care avea loc la biserica, indiferent ca era vorba de slujba, nunta sau inmormantare.
Conform unei superstitii, clopotele care bat la nunta alunga spiritele rele venite cu intentia de a strica fericirea noului cuplu. Deasemenea, clopotele aduc noroc si bogatie pentru tinerii casatoriti. Clopotele bisericii erau trase atunci cand mirii mergeau impreuna de la altar spre iesire, sau cand ieseau din biserica.
Astazi, ca parte a ceremoniei de nunta, clopotele sunt trase atat la inceput, cat si la incheierea slujbei.
In secolul 21, atat traditia clopotelor de nunta, cat si altele, au continuat sa fie simboluri populare ale casatoriei. Desi superstitia alungarii spiritelor rele s-a mai stins, clopotele de nunta inca sunt trase ca un mod simbolic de a sarbatori noua viata a mirelui si miresei impreuna. In decoratiunile ce folosesc simbolul clopotelor de nunta, de obicei, sunt infatisate doua clopote unite in partea de sus cu o funda. Aceasta reprezentare grafica simbolizeaza mirele si mireasa care si-au unit destinele.
Simbolurile clopotelor adeseori au culoarea argintie sau aurie. Ambele culori sunt populare in ceea ce priveste acest simbol, insa cuplul poate deasemenea sa aleaga alte culori care sa se potriveasca celor folosite in tematica ceremoniei si a receptiei.
Datorita istoriei aflate in spatele clopotelor de nunta si a semnificatiei lor de dragoste si viata noua, adeseori cuplurile aleg sa centreze tematica nuntii in jurul lor. Iata cateva idei despre cum poti folosi reprezentari ale clopotelor la nunta:
• Ca element grafic pe invitatiile de la nunta.
• Pe programele de nunta.
• Atarnate de tavan la receptia de nunta.
• Ca parte din piesa centrala de la receptie.
• In varful tortului de nunta.
Clopotele folosite ca decoratiuni la nunti, sunt de obicei realizate din servetele sau plastic. Cuplul poate darui mici clopotele invitatilor, iar dupa terminarea ceremoniei de nunta acestia pot suna din ele la iesirea mirilor din biserica. Invitatii mai pot folosi clopotelele la receptie pentru a cere mirilor sa se sarute in fata tuturor. Muzica de la nunta poate include un cor in care sa existe si clopote de mana.
Utilizarea simbolismului clopotelor de nunta este o traditie de nunta istorica ce continua sa fie populara si in timpurile moderne de azi. Desi majoritatea cuplurilor nu mai cred in superstitia alungarii spiritelor malefice, clopotele continua sa simbolizeze dragostea, bucuria si inceperea unei noi vieti impreuna pentru mire si mireasa.
sursa dli.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu