vineri

Superstitii legate de ziua nuntii



Superstitii legate de nunta
Sa fie adevarat ca este semn rau daca mirele isi vede aleasa imbracata in rochie de mireasa inainte de inceperea ceremoniei de nunta? Nimeni nu stie asta cu siguranta, insa nu exista prea multe persoane dispuse sa afle daca asa stau lucrurile.

Aceasta este doar una din multele superstitii legate de ziua nuntii de care lumea tine cont. Fiecare mire si mireasa vor ca ziua nuntii lor sa fie perfecta, asa ca nu indraznesc sa puna la incercare si sa sfideze aceste superstitii.

Daca esti superstitioasa si nu vrei ca nimic sa-ti strice ziua nuntii, citeste in continuare pentru a afla cele mai importante si mai des intalnite superstitii legate de nunta. Nu te plange daca in ziua nuntii tale cerul nu este albastru senin, intrucat se pare ca ploaia este de bun augur. Deasemenea este semn bun daca este luna plina cu o zi sau doua inaintea zilei nuntii.

Alt semn de noroc este aparitia unui curcubeu chiar in ziua nuntii.


Cele mai multe superstitii sunt legate de rochia de mireasa, ceea ce nu e deloc de mirare avand in vedere faptul ca pentru o femeie asta e cel mai important lucru in ziua nuntii.

Daca ai dorit vreodata sa economisesti bani creandu-ti singura rochia de mireasa, ar trebui sa stii ca acest lucru este considerat a fi aducator de ghinion.

Daca imprumuti o rochie de mireasa, atunci vei avea noroc, insa persoana care ti-a imprumutat rochia va avea ghinion. Desi poate fi o piedica in creearea imaginii perfecte, este considerat a fi ghinion purtarea intregului ansamblu de mireasa (rochie, voal, pantofi etc.)

inainte de ziua nuntii. Daca esti superstitioasa, atunci cand probezi rochia de mireasa nu proba si voalul si pantofii in acelasi timp. Se zice ca inseamna ghinion si daca mireasa se uita in oglinda de prea multe ori in ziua nuntii.

Desi este bine ca mireasa sa se uite in oglinda dupa ce s-a imbracat pentru a se asigura ca arata perfect, se zice ca uitatul in oglinda prea mult aduce cu sine amanarea sau chiar anularea nuntii. Alta superstitie in care sunt implicate rochii este legata de aceasta data de rochiile domnisoarelor de onoare.

Stiti de ce toate domnisoarele de onoare au rochiile identice? Raspunsul este: pentru a tine departe spiritele rele. Superstitie legata de moneda in pantof
Probabil ati auzit de urmatoarea superstitie “Ceva vechi, ceva nou, ceva imprumutat, ceva albastru”, insa probabil nu stiati de continuarea sa “si o moneda pentru pantoful meu”.

“Ceva vechi” reprezinta viata miresei inainte de a se casatori, iar “ceva nou” simbolizeaza noile inceputuri. In unele culturi, “ceva vechi” mai inseamna si ca vechii prieteni ai cuplului vor continua sa le fie loiali, sau ca mireasa va continua sa fie apropiata de propria familie si dupa casatorie.

La fel, “ceva nou” are si alte semnificatii in functie de cultura. De exemplu, poate insemna iubire eterna si devotament in noua uniune realizata. “Ceva imprumutat” inseamna de fapt ca mireasa va avea noroc daca va purta ceva imprumutat de la o alta femeie (de preferinta ceva ce aceasta a purtat la propria nunta). “Ceva albastru” simbolizeaza culoarea traditionala a rochiilor de mireasa din era pre-victoriana. Miresele au inceput sa poarte alb abia dupa ce Regina Victoria a purtat o rochie de mireasa alba, care de atunci a devenit noua moda. Insa, “ceva albastru” poate deasemenea sa aiba mai multe semnificatii. In Israel de exemplu, mireasa purta in mod traditional o panglica de culoare albastra in par pentru a simboliza fidelitatea. La romani, mireasa purta ceva albastru pentru a simboliza puritatea si modestia acesteia. In religia crestina, “ceva albastru” era asociat cu Fecioara Maria.

“Moneda pentru pantoful meu” simbolizeaza un viitor plin de prosperitate si bogatie.
V-ati intrebat vreodata de ce mirele trebuie sa care mireasa peste prag? Raspunsul este cat se poate de simplu si banal: pentru ca aceasta sa nu se impiedice. Daca mireasa se impiedica de prag atunci cand paseste pentru prima data in casa in care va locui cu sotul ei, inseamna ca va avea ghinion. Superstitiile de nunta sunt distractive, chiar daca nu esti superstitioasa de felul tau. Este minunat sa te imbraci si sa te porti conform traditiilor, dar sa le iei si in serios depinde de credintele tale personale. Exista numeroase cupluri care se vad imbracati in hainele de nunta inainte de ceremonie si a caror casnicie a trecut testul timpului. Distrati-va cu superstitiile legate de ziua nuntii, insa nu le lasati sa va streseze sau sa va strice ziua, intrucat nu in asta consta cea mai importanta zi din viata voastra.

sursa dli.ro

Ce simbolizeaza clopotele de nunta?



Ornament pentru tortul de nunta cu clopote
Este important ca un cuplu sa afle ce simbolizeaza clopotele de nunta, intrucat acest lucru ii va ajuta pe viitorii miri sa decida daca doresc sa le includa in ceremonia de nunta si in receptie. In zonele rurale, clopotele bisericii se aud cum suna tare si clar. Aceasta a fost o modalitate de a raspandi vestea unui eveniment care avea loc la biserica, indiferent ca era vorba de slujba, nunta sau inmormantare.

Conform unei superstitii, clopotele care bat la nunta alunga spiritele rele venite cu intentia de a strica fericirea noului cuplu. Deasemenea, clopotele aduc noroc si bogatie pentru tinerii casatoriti. Clopotele bisericii erau trase atunci cand mirii mergeau impreuna de la altar spre iesire, sau cand ieseau din biserica.

Astazi, ca parte a ceremoniei de nunta, clopotele sunt trase atat la inceput, cat si la incheierea slujbei.


In secolul 21, atat traditia clopotelor de nunta, cat si altele, au continuat sa fie simboluri populare ale casatoriei. Desi superstitia alungarii spiritelor rele s-a mai stins, clopotele de nunta inca sunt trase ca un mod simbolic de a sarbatori noua viata a mirelui si miresei impreuna. In decoratiunile ce folosesc simbolul clopotelor de nunta, de obicei, sunt infatisate doua clopote unite in partea de sus cu o funda. Aceasta reprezentare grafica simbolizeaza mirele si mireasa care si-au unit destinele.


Simbolurile clopotelor adeseori au culoarea argintie sau aurie. Ambele culori sunt populare in ceea ce priveste acest simbol, insa cuplul poate deasemenea sa aleaga alte culori care sa se potriveasca celor folosite in tematica ceremoniei si a receptiei. Invitatie decorata cu clopote de nunta


Datorita istoriei aflate in spatele clopotelor de nunta si a semnificatiei lor de dragoste si viata noua, adeseori cuplurile aleg sa centreze tematica nuntii in jurul lor. Iata cateva idei despre cum poti folosi reprezentari ale clopotelor la nunta:

• Ca element grafic pe invitatiile de la nunta.
• Pe programele de nunta.
• Atarnate de tavan la receptia de nunta.
• Ca parte din piesa centrala de la receptie.
• In varful tortului de nunta.


Clopotele folosite ca decoratiuni la nunti, sunt de obicei realizate din servetele sau plastic. Cuplul poate darui mici clopotele invitatilor, iar dupa terminarea ceremoniei de nunta acestia pot suna din ele la iesirea mirilor din biserica. Invitatii mai pot folosi clopotelele la receptie pentru a cere mirilor sa se sarute in fata tuturor. Muzica de la nunta poate include un cor in care sa existe si clopote de mana.

Utilizarea simbolismului clopotelor de nunta este o traditie de nunta istorica ce continua sa fie populara si in timpurile moderne de azi. Desi majoritatea cuplurilor nu mai cred in superstitia alungarii spiritelor malefice, clopotele continua sa simbolizeze dragostea, bucuria si inceperea unei noi vieti impreuna pentru mire si mireasa.

sursa dli.ro